Posted in Berita

Kunjung Hormat MAK terhadap Pengarah BPPs Yang Baru

Kunjungan hormat Presiden dan ahli jawatankuasa MAK terhadap Pengarah Bahagian Pengurusan Psikologi (BPPs) yang baru iaitu Dr. Ruziati binti Mior Ahamad Ariffin telah diadakan pada 18 November 2016 (Jumaat). Perjumpaan ini turut dihadiri oleh Encik Sadli bin Osman, Penyelaras AKRAB.

YBrs Dr., di dalam ucapannya menyatakan rasa   gembira kerana MAK yang di lahirkan oleh JPA  kini  berjaya berdikari  dan diberikan tanggungjawab besar oleh pihak kerajaan untuk menyediakan latihan kepada penjawat awam seluruh negara. JPA akan  sentiasa  menyokong  dan berganding bahu dengan MAK bagi melaksanakan program-program yang bermanfaat kepada penjawat awam.

Beliau  mengakui  AKRAB sangat dekat dengan hati beliau dan menaruh harapan tinggi terhadap AKRAB.  YBrs Dr juga  mengakui bahawa AKRAB telah banyak membantu  mengendalikan kes-kes pegawai bermasalah  dan dianggap sebagai unsung heroes. Beliau juga bersedia memberi komitmen dan kerjasama sepenuhnya  untuk turut serta program-program anjuran MAK sekiranya berkelapangan.

p1130060

Presiden MAK di dalam ucapan aluannya pula  menganggap BPPs sangat unik kerana kepulangan Dr. Ruziati ke BPPs diibaratkan sebagai “Sireh pulang ke gagang”.  Beliau turut memohon tunjuk ajar khususnya daripada Dr. Ruziati dan BPPs amnya, Beliau turut mengingatkan bahawa AKRAB hanya menguruskan sesi bimbingan yang ringan sahaja dan kes-kes yang berat akan dirujuk kepada Pegawai Psikologi.   p1130092

YBrs Presiden juga meletakkan harapan,YBrs Dr. Ruziati sebagai Penasihat MAK dapat membimbing, membentuk serta membetulkan hala tuju MAK dengan memberi teguran mana yang patut dari semasa ke semasa.

Author:

Blog Rasmi Majlis AKRAB Kebangsaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s