Posted in Makluman

Bagaimana nak ke Auditorium D8, Kompleks D ?

Selamat Datang Ke Konvensyen AKRAB Kebangsaan Kali Ke-7 Tahun 2016

Sukacita dimaklumkan Konvensyen AKRAB Kebangsaan Kali ke-7 Tahun 2016 akan berlangsung pada 12 & 13 Mei 2016 (Khamis – Jumaat) bertempat di Auditorium D8, Kompleks D, Kementerian Dalam Negeri, PUTRAJAYA. Seramai lebih 1500 orang dijangka akan menghadiri konvensyen tahunan ini.

Bagaimana nak ke Auditorium D8, Kompleks D ?

 

Lokasi konvensyen ini terletak di Kompeks D yang mempunyai kemudahan tapak parkir yang agak terhad. Sehubungan itu peserta di nasihatkan mengambil TINDAKAN berikut :-

  1. Datang lebih awal (seawal jam 7.00 pagi) sekiranya ingin parkir kenderaan di kawasanKompleks D.
  1. Parkir kenderaan di tapak parker bersebelahan Komples D. Contohnya di Kompleks C (JPA), Anjung (Bangunan Tabung Haji / Bank Islam) atau tapak parkir di sebelah Kompleks E (Kementerian Pendidikan / Kesihatan). Peserta perlu berjalan kaki. Pastikan anda menyediakan payung kerana kebiasaanya hujan di sebelah petang.
  1. Menggunakan kenderaan rasmi jabatan (peserta di turunkan di hadapan pintu pagar Kompleks D)
  1. Parkir kenderaan di Zon Park & Ride (Presint 14). Urus Setia akan menyediakan 3 buah bas bagi tujuan mengangkut perserta ke Kompleks D. Jadual Perjalanan Bas adalah seperti di Lampiran A. Lokasi Park & Ride di Lampiran B.
  1. Menaiki bas awam (Nadi Putra) dari Putrajaya Central atau mana-mana perhentian bas di Putrajaya dengan kadar tambang 50 sen.Bagi pesertra yang berada di Putrajaya perkhidmatan “Coop Taxi” boleh ditempah melalui nombor berikut : 1-300-88-2667.

Pertanyaan dan maklumat lanjut

Memandangkan konvensyen ini padat dengan pengisian yang telah disusun rapi, semua peserta dipohon memberikan kerjasama dengan merancang perjalanan lebih awal. Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut berhubung Urusan Parkir / Pengangkutan sila hubungi Encik Sofian Ismail di talian 017-3369778 dan Encik Mohammad Azwan Rosli  ditalian 016-2296086.

Pengumuman Parkir

Peta Park & Ride P14 Putrajaya

 

 

Author:

Blog Rasmi Majlis AKRAB Kebangsaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s